Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Koronázási jelképek
Gesztenye.  si.
Urunk színeváltozásának ünnepe a Tábor-hegyen
2009-08-08 Forrás: Vatikáni Rádió
A galileai katolikusok imádságban gyűltek össze augusztus hatodikán a Tábor-hegyi szentélyben, hogy így ünnepeljék meg Urunk színeváltozásának liturgikus emléknapját. A Názárettől néhány kilométerre található 580 méteres hegy Galilea egyik legszebb magaslata.
A történelem folyamán számos csata és pusztítás színtere volt. A szentélyben már az ünnep előestéjén összegyűltek a galileai görög-katolikus plébániák hívei, míg hatodikán a szentföldi ferences kusztos, P. Pierbattista Pizzaballa mutatott be szentmisét, amit körmenet követett.

A liturgia arab nyelven folyt. A latin plébániákról számos család, fiatalok vettek részt a szertartáson, amelyhez csatlakoztak zarándokok és szerzetesek is. A Szent Hegy, amelyet az arab muzulmánok is tisztelnek, már a kereszténység első századai óta zarándoklatok célpontja. Szent Heléna itt építtetett egy templomot Urunk színeváltozása emlékére. Az eredeti templom két kápolnája a mai templomban is látható.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép