Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

A szeretet
Siessetek
Csökkenteni kell a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenség botrányát
2009-08-08 Forrás: Vatikáni Rádió
Idén szeptember 13-án, 40. alkalommal rendezik meg a dél-amerikai országban a „Más por Menos” elnevezésű gyűjtést. Témája: „Több szolidaritást a kisebb kirekesztés érdekében”. XVI. Benedek támogatva ezt a szolidaritási kezdeményezést annak a reményének ad hangot, hogy ez hozzájárulhat a szegénység és a társadalmi egyenlőtlenség botrányának csökkentéséhez.
Ezáltal beteljesíti az evangéliumi felszólítást, amely arra buzdít, hogy váljon lehetővé egy igazságosabb és szolidárisabb társadalom. A pápai üzenetet Adriano Bernardini érsek, argentin apostoli nuncius tette közzé. A Szentatya háláját fejezi ki mindazoknak, akik hozzájárulnak a kampány sikeréhez, amelyet a Lujáni Szűz Mária, Argentína védőszentje oltalmába helyez.

Augusztus 7-én, pénteken tartották liturgikus emléknapján Thienei Szent Kajetán ünnepét Buenos Aires-ben a Liniers városrészben található kegyhelyen. Az egész országból hívek ezrei vettek részt az alkalmon és kérték a szent közbenjárását az igazságosság, az élelem és a munka érdekében. Imádkoztak a családok egységéért, a betegek és az elkeseredettek támogatásáért, valamint a bátorságért, hogy meg tudják teremteni a „testvérek hazáját”. Az ünnepi szertartást Jorge Bergoglio bíboros, Buenos Aires érseke tartotta. Most is mint minden évben a zarándokokat arra kérték, hogy nem romlandó élelmiszereket és orvosságokat ajánljanak fel a szegényeknek és ne gyertyákat vagy virágot hozzanak az alkalomra.

Thienei Kajetán az 1500-as években élt és közel állt a nincstelenekhez, az árvákhoz, a gyógyíthatatlan betegekhez és az elhagyatottakhoz. Istenbe vetett megvilágosult bizalma miatt a Gondviselés szentjeként tisztelik. Megalapította az első újkori, új szellemű szerzetesrendet, a Reguláris Klerikusok, vagy más néven Theatinusok rendjét.

Múlt vasárnap XVI. Benedek Úrangyala imádsága során emlékeztetett Szent Kajetán egy mondatára: „Nem érzelmes szeretettel, hanem a szeretet cselekedetei által tisztulnak meg a lelkek.”
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép