Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
9 felhasználó online
0 tag, 9 vendégKépek a galériából

Feszület
Zarándokok indultak Taizebe
2009-08-08 Forrás: Erdély.ma
A dél-franciaországi Taizebe, a bizalom zarándokútjára indult pénteken hajnalban 29 háromszéki fiatal. A résztvevők Ravenna-Lyon-Taize-London-Frankfurt útvonalon több mint 6000 kilométert járnak be autóbusszal, ebből egy hetet töltenek Taizeben.
A taizei ökumenikus tábort 1940-ben a svájci Roger Schutz-Marsauche atya megalapította a zsidó menekültek befogadására. Az 1970-es évektől a fiatalok zsinatába ment át, majd 1989 után valóságos ökumenikus világdzsemborivá alakult: nyáron, gyakorlatilag folyamatosan, mintegy ötezer zarándok tartózkodik egyidőben a táborban.

Az egyszerűségében zseniális szervezés mellett figyelemre méltó az a körülmény, hogy a mintegy száz szerzetes úgy irányítja a tábort, úgy figyelmez többezer, a világ minden tájáról érkezett fiatalt, hogy soha semmilyen megtorló intézkedést nem alkalmaz – mondja Benedek József. A sepsiszentgyörgyi üzletember, aki 1994 óta családjával évente részt vesz a zarándoklaton, azt mondja: nem létezik, hogy aki egyszer oda elment, ne érintené meg a hely szelleme.

Mindenkire odafigyelnek – mondja Benedek – , de a többnyelvűségből adódó esetleges problémákat a maguk jellegzetes egyszerűségével oldják meg: az ima legfontosabb része a csend, a magunkra figyelés, hiszen aki békében van önmagával az a másokkal való viszonyát is könnyebben rendezi.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép