Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

ima ereje
V. Piusz
Üléseznek az ázsiai püspökök
2009-08-10 Forrás: Magyar Kurír
Az Ázsiai Püspöki Konferenciák Szövetsége (FABC) augusztus 10. és 16. között a Fülöp-szigeteken tartja IX. plenáris ülését, „Megélni az Eucharisztiát Ázsiában” témában.
A Vatikáni Államtitkárság adatai szerint az ázsiai földrészen a legalacsonyabb a katolikusok jelenléte a világon. Amerikában 62,7%, Európában 40%, Óceániában 26,4%, Afrikában 17,5%, míg Ázsiában a földrész 4 milliárd lakójának csak 3%-a vallja magát katolikusnak. Ezek az adatok nem tartalmazzák a Kínai Népköztársaság híveinek számát.

A Kínában élő katolikusokról szóló statisztikák nem megbízhatóak. Egy hongkongi lap (Yi China Message) 1992-ben közzétett adatai szerint 3 millió katolikus hívő, 68 püspök, 800 pap és 900 szerzetesnő élt Kínában. 2004-ben a hongkongi Szentlélek Tanulmányi Központ megerősítette, hogy a kínai kormány által ellenőrzés alatt tartott ún. hazafias egyházak tagjai, valamint a pápával szeretetközösségben levő hívek együttesen 12 millióan voltak. A sanghaji egyetem 2007-es felmérései szerint a vallásos személyek 300 millióan vannak Kínában; ebből közel 40 millió a keresztények száma. Az 1949-es kommunista forradalom óta a hivatalosan ateista országban az utóbbi években egyre több fiatal fordul a vallás felé. A kínai alkotmány elismeri a vallásszabadságot, de valójában csak azok gyakorolhatják szabadon vallásukat, akik a hazafias egyházak tagjai, vagyis amelyek elismerik a kommunista párt hatalmát. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy lassan, de folyamatosan növekszik Ázsiában a katolikusok száma.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép