Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Csantavér- Mindenszentek kápolna
Korona
Ferences európai ifjúsági találkozó Compostelában
2009-08-11 Forrás: Magyar Kurír
1214-ben Szent Ferenc zarándokútra indult Spanyolországba, hogy felkeresse Szent Jakab apostol sírját. 800 évvel később ezer fiatal a második európai ferences találkozó keretében járja végig a Santiago de Compostelába vezető régi zarándokutat. Az augusztus 9-től 15-ig tartó esemény számos értékes programban bővelkedik.
A Vatikáni Rádiónak a zarándoklaton részt vevő ferencesek elmondták: a találkozó célja, hogy újra felfedezze a ferences lelkiség értékeit, vagyis hogy „idegen zarándokok vagyunk ezen a földön”. Szent Ferenc felütve a Bibliát ezeket a szavakat találta: Menjetek és hirdessétek az örömhírt az egész világon! Teljes bizalommal menjetek! – ezt akarjuk megélni teljesen az Úr kezébe helyezve életünket – mondják a ferences zarándokok.

A Santiago de Compostelába tett út nemcsak egy zarándoklat beteljesedése, hanem egy új élet kezdete is. Az utazás során szerzett tapasztalataikat a ferencesek átadhatják a környezetükben élő fiataloknak. Lehetőség adódik arra is, hogy az Európa különböző országaiból érkező ferencesek találkozhassanak egymással és felfedezzék egymás értékeit.

A zarándoklat célja egyben az is, hogy a fiatalok elmélkedjenek a teremtett világ tiszteletéről, ahogyan azt XVI. Benedek a béke világnapi üzenetében is megfogalmazza. Lehetőség nyílik arra, hogy a fiatalok felismerjék értékeiket, szeressék egymást, és hogy dicsőíthessék a körülöttük lévő teremtett világot, ahogyan azt Szent Ferenc a Naphimnuszban írta.

A rendezvény részvevői között magyar csoport is van. Kis Didák ferences szerzetes Szegedről; a lengyelországi Edit, ferences Mária misszionárius nővér és a fiatalok közül Sümegi Kata nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép