Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Ajándék
 A szent csalad
Együtt imádkoztak és nevettek
2009-08-11 Forrás: Erdély.ma
Augusztus 3. és 10. között Nagytarnán szervezték meg a Szatmári Egyházmegye fiataljai számára az idei IKE-tábort. Az ifjúsági találkozóként ismert rendezvényt a kilencvenes évektől kezdve szinte minden évben megtartották, az utóbbi hat évből ötször Nagytarnán került rá sor – tudtuk meg Rácz Ervin segéd-lelkipásztortól.
Tizennyolc gyülekezet ifjai vettek részt a táborban, volt ahonnan húszan, és voltak olyan gyülekezetek ahonnan csak egy személy érkezett. Összesen 104 fiatal táborozott egy hétig Nagytarnán, vezetőkkel, lelkipásztorokkal és szakácsokkal együtt körülbelül 120-an voltunk – nyilatkozta a segédlelkész.

Előadások, vetélkedők, szituációs játékok és koncertek színesítették a tábor programját. Többek közt fellépett a Szamos negyedi Imánuel Ifjúsági Énekkar, a nagyváradi Talentum Együttes, valamint a szatmári református egyházmegye lelkészkórusa. Minden nap istentiszteletet tartottak, a tábornyitón maga Csűry István, a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület megbízott püspöke hirdetett Igét.

Több vendégelőadó is megfordult a táborban. Póti Eduárd történelemtanár két előadást is tartott az előreformátorokról, és az 500 éves évforduló kapcsán Kálvin János életéről. Király Lajos batizi lelkipásztor Kálvin erkölcsi tanításának 21. századi vetületeiről beszélt a fiataloknak. A tábor bibliaóráinak legfőbb tematikája a kapcsolatunk az emberrel és Istennel volt – magyarázta Rácz Ervin.

A korábbi évekhez képest többen jöttek el az idei IKE-táborba. A nagy korkülönbségek ellenére nagyon sok új barátság szövődött a különböző településekről érkezett fiatalok között. Együtt énekeltünk, együtt imádkoztunk, együtt nevettünk és együtt sírtunk, amikor el kellett válnunk egymástól – zárta beszámolóját a segédlelkész.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép