Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Caravaggio: Ecce homo
Rafaello Santi: Ezékiel látomása
Háromszorosára nőtt a papjelöltek száma 2000 óta Ausztráliában
2009-08-12 Forrás: Vatikáni Rádió
10 év óta először a sydneyi papi szemináriumok megteltek jelöltekkel. 60 fiatal készül a papságra, háromszor annyian, mint 2000-ben. 80%-uk 30 év alatti. Többen közülük az Ifjúsági Világtalálkozót jelölték meg ösztönző erőként, mások az elnyomhatatlan hívást érezték magukban. Bár fiatalok, eltökéltek, hogy részét képezzék annak a forradalomnak, amely visszahozza az embereket a katolikus egyházba.
Anthony Percy atya, az egyik sydneyi szeminárium vezetője hangsúlyozta, hogy a fiatalabb nemzedék papságra készülése ösztönzően hat és segít megoldani a paphiány kérdését a városban. Határozottan megújult érdeklődés mutatkozik az egyház és a papi hivatás iránt. Néhány hónapja négy papot szenteltek Sydney-ben, amelyre 1983 óta nem volt példa. Percy atya a változás egyik okaként azt jelölte meg, hogy ez egyféle reakció a posztmodern világ változékony értékeire.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép