Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

VII. Orbán
Boldog névnapot
A nagy szabadságok közepette is jelen!
2009-08-13 Forrás: Erdély.ma
Az Erdélyi Református Egyházkerület kezdeményezte Református Telefonos Szeretetszolgálat 2009. május 29-én vette kezdetét Kolozsváron. Felekezeti, politikai és nemzetiségi hovatartozástól függetlenül igyekeztek segíteni a városlakók problémáin az elmúlt tizenegy hétben.
A beérkező hívások száma eddig 89. Sajó Norbert, a telefonos szeretetszolgálat alapítója az elmúlt időszak nemcsak pozitív hatásairól, hanem annak árnyoldalairól is beszámolt rádiónknak: – Számítottunk arra, hogy ez egy olyan tevékenység lesz a városban, amely majd sok rést be fog tölteni. Sok olyan jelentkező is volt, aki nem is segítséget kért tőlünk, hanem ő maga ajánlkozott önkéntesnek csapatunkba. Van azonban negatív fejezete is tevékenységünknek. Intézmények, magánszemélyek részéről is értek bennünket igazságtalanságok, de még egyházi személyek részéről is.

Bőven vannak városszintű hiányosságok is. Több idős személy hívott fel minket azzal a problémával, hogy a háziorvosuk elhanyagolja őket, nekik új háziorvosokat szereztünk. Sajó Norbert legközelebbi terveiről elmondta, augusztus 28-án pénteken kirándulást szerveznek olyan gyerekek számára, akik idén nyáron még sehová sem jutottak el. – Egynapos kirándulást szerveznénk Torockóra, onnan Székelykőre mennénk fel, leereszkedünk a kastélyig, aztán pedig hazatérnénk.

A kirándulás díjmentes, ennek teljes összegét a Református Telefonos Szeretetszolgálat állja. Érdeklődni a 0264 56 56 56 telefonszámon lehet, péntekenként 15 és 20 óra között.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép