Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Romantik Angyal (A)
Mariazelli Bazilika
Bosco Szent János nyomában
2009-08-13 Forrás: Vatikáni Rádió
Augusztus 11-én Torinó közelében, a Colle Don Bosco helységben kezdetét vette a szalézi ifjúsági mozgalom európai találkozója. Több mint 300 fiatal, akiket az alapító Bosco Szent János karizmája egyesít, osztja meg egymással tapasztalatait az imádságról és a szalézi evangelizáló tevékenységről.
A fiataloknak 2004 óta nem volt lehetőségük arra, hogy megismerhessék és megoszthassák gondolataikat az Európa különböző helyein élő és munkálkodó társaikkal. „Idén éppen ezen a mindannyiunkat összekötő, és mindannyiunknak fontos helyen tartjuk meg a találkozót, ahol Bosco Szent János született, működött és csodálatos dolgokat hozott létre” – nyilatkozta Michele Zecchin, a szalézi ifjúsági mozgalom olaszországi koordinátora.

A szaléziak életcélja, ahogyan azt XVI. Benedek is kéri, hogy „Bosco Szent János szellemében Krisztus tanúi legyenek. Amit az Egyház kér tőlük, azt mindig örömmel és a legjobb tudásuk szerint próbálják megtenni. Az életszentség abban rejlik, hogy legyünk vidámak, nem szükséges rendkívüli tetteket cselekedni – tanítja Bosco Szent János. Ennek elmélyítésében és megélésében segít az idei találkozó.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép