Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Rio de Janeiro: Megváltó Krisztus szobor
Mária ábrázolás
Az Eucharisztia a szegények iránti elkötelezettségre ösztönöz
2009-08-14 Forrás: Vatikáni Rádió
Az Oltáriszentség központi szerepe és a szegények iránti figyelem – ez a két téma állt Francis Arinze bíboros, a pápa különleges küldötte beszédének középpontjában.
Az afrikai bíboros nyitotta meg az ázsiai püspöki konferenciák föderációjának IX. plenáris ülését a Fülöp-szigeteken augusztus 10-én. Az augusztus 16-ig tartó tanácskozás témája: „Megélni az Eucharisztiát Ázsiában”.

A hatalmas gazdasági és technológiai fejlődés ellenére Ázsia lakosságának nagy része szegény, szenved, elnyomott, hajléktalan és szükségben él. Arinze bíboros arra hívta fel az ülés résztvevőit, hogy vegyék figyelembe azt a kontextust, amelyben az egyház él a kontinensen. Az emberiség 60%-ának otthont adó földrészt sajnos számos természeti katasztrófa érte. Az Eucharisztia az egyház lelki java, amely átalakít bennünket.

Megélni az Oltáriszentséget annyit jelent, hogy elvisszük Jézust Ázsia szegényeinek – hangsúlyozta a bíboros. Az Eucharisztia átalakító ereje ösztönözzön bennünket arra, hogy különböző módon segítsük a szegényeket, hogy ezáltal méltóbb emberi életet élhessenek.

Arinze bíboros beszédének másik fontos eleme a szeretetközösség jelentősége volt. Ez nyilvánuljon meg az egységben a pápa és a püspökök között, valamint a püspökök kollegialitásában, a papok, a világiak és a szerzetesek egységében. Emellett kiemelte a keresztényekkel és a más vallásúakkal való kapcsolat fontosságát.

Egyben a pápa különleges küldötte Manilában aláhúzta, hogy az evangelizáció nem jelent prozelitizmust.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép