Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Boldog Gizella (980-1059)
XXI-ik századi angyal, Topor M.
Előkészületek Csehországban a pápa szeptemberi látogatására
2009-08-15 Forrás: Vatikáni Rádió
A CTK cseh állami hírügynökség augusztus 12-i tájékoztatása szerint XVI. Benedeket apostoli útja során megajándékozzák a Rückl Kristálykészítő üzem termékeivel. A gyár igazgatója elmondta: liturgikus kellékeket nyújtanak majd át a Szentatyának szeptember 28-án, Szent Vencel, az ország védőszentje ünnepén, amikor a pápa Stará Boleslav helységet keresi fel.
A nemzeti zarándoklat vezetője, Miloslav Vlk prágai bíboros érsek a szentmise során adja át a pápának a liturgikus edényeket, többek között egy misekancsót víz és bor számára. A gyártók örülnének, ha a Szentatya magával vinné az ajándékokat a Vatikánba – mondta a sajtótájékoztatón Jiři Rückl igazgató.

A csehországi Nižbor üveggyára 1997-ben hasonló liturgikus edényeket ajándékozott II. János Pálnak, prágai látogatása alkalmából. A most készülő tárgyak mindegyikét XVI. Benedek címere, továbbá a cseh államot jelképező oroszlán, valamint Szent Vencel jelképe díszíti majd.

A Cseh Köztársaságnak szóló látogatása során a pápa felkeresi Brno városát is, ahol egy aranyozott kehellyel és paténával ajándékozzák meg.

A Cseh Filharmonikusok, az ország legnevesebb zenekara, a tervek szerint szeptember 26-án ad hangversenyt a pápa tiszteletére a prágai Várban. A koncerten az 1841-1904 között élt cseh zeneszerző, Antonin Dvořak Te Deum-ja hangzik majd fel. Ez lesz az első alkalom, hogy a Cseh Filharmonikusok Péter utódának adnak hangversenyt – olvassuk a CTK hírügynökség tájékoztatójában.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép