Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

VI. Adorján
Mexicói ferences szerzetes, Topor M.
A fogyatékos gyerekeknek is joguk van az óvodához
2009-08-16 Forrás: Evangélikus Egyház
Az Osztrák Katolikus Családszövetség (KFÖ) és az Evangélikus Diakónia (ED) együttesen szeretné elérni azt, hogy 2010 őszétől a fogyatékkal élő gyerekek is, öt éves korukat betöltve, jogosultak legyenek, az óvodai elhelyezésre. Az eddigi törvényi szabályozás szerint a kötelező óvodai ellátás alól a fogyatékosok kivételnek számítottak.
„Épp azokban a családokban lenne fontos az, hogy államilag is támogassák gyermekük fejlődését és ellátását, ahol fogyatékos gyermeket nevelnek” – magyarázta a KFÖ elnöke, Clemens Steindl, aki szerint a politika azonban inkább a kényelmesebb utat választja és így nem kell átgondolnia semmit ezzel a kérdéssel kapcsolatban.

„A különleges nevelési igényű gyerekeket támogatni kellene és lehetővé kellene tenni azt is, hogy a társadalom teljes jogú tagjaihoz hasonlóan részt vehessenek a szociális intézményi rendszerben és a megfelelő elhelyezést számukra is biztosítani kell” – érvelt Steindl.

Az evangélikus Michael Chalupka szeretné a szövetségi kormányt arra kötelezni, hogy a fogyatékosok számára megfelelő óvodákat hozzon létre.

„Nem kötelező óvodai ellátás kell, hanem a kormány elkötelezettsége. Az ügy rendkívül fontos, nem lehet mellébeszélni” – mondta az Evangélikus Diakónia vezetője.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép