Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

IX. Ince
El Greco: A szent család
Lezárult az Ázsiai Püspöki Konferenciák Szövetségének ülése
2009-08-18 Forrás: Magyar Kurír
A Fülöp-szigeteki fővárosban, Manilában augusztus 16-án zárult az Ázsiai Püspöki Konferenciák Szövetségének kilencedik plenáris ülése. A záró szentmisét Francis Arinze bíboros, a pápa különleges küldöttje mutatta be.
Homíliájában Francis Arinze bíboros a tanácskozás témájához kapcsolódva – Megélni az Eucharisztia misztériumát Ázsiában – a szentáldozat öt legfontosabb elemére hívta fel a figyelmet: az Oltáriszentség iránti tisztelet és hit fontossága; az Eucharisztia bemutatásának méltó és megfelelő módja; a szentmiseáldozat ünneplése és az inkulturáció; valamint a megyéspüspök szerepe. Külön kiemelte az istentisztelet központi elemének, az Eucharisztiának a fontosságát, melyhez II. János Pál „Ecclesia de Eucaristia” című enciklikáját, valamint XVI. Benedek pápa „Sacramentum Caritatis” kezdetű apostoli buzdítását idézte.

A plenáris ülés lezárulásakor a résztvevők üzenetet intéztek az ázsiai részegyházakhoz, melyben leszögezték: az Eucharisztia, a szentmiseáldozat meghívás Isten szavának és tanításának meghallgatására, felhívás a hitre és a reményre, valamint a missziós küldetésre.

A XII. Piusz központban tartott zárószertartáson az Ázsiai Püspöki Konferenciák Szövetsége különleges elismerésben részesítette a jezsuita Catalino Arevalót a szervezet munkájában való részvételéért, a szövetség teológiai tevékenységében nyújtott segítségéért.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép