Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Domenichino festménye
Karácsonyi üdvözlet (A)
Bélyeget adtak ki a besnyői Máriaszoborról
2009-08-19 Forrás: Magyar Kurír
A Magyar Posta alkalmi bélyeget bocsátott ki a máriabesnyői kegyszobor megtalálásának kétszázötvenedik évfordulója alkalmából.
Az 1750-es években a vidék grófja, Grassalkovich Antal fogadalmat tett, hogy ha halálos felesége felgyógyul, a Boldogságos Szűz tiszteletére templomot építtet a régi szentély helyén. A munkálatok megkezdésekor, 1759-ben Fidler János kőműves álmot látott; s másnap a szózatban megjelölt helyen kutatva megtalálta a XI-XII. századból származó, elefántcsontból készült Mária-szobrot. A gróf családi ékszerekből két koronát és egy drágakövekkel kirakott övet készíttetett – I. Ferenc József aranygyűrű-adománya mellett ma is ezek díszítik az alkotást.

A bélyegen az ékszerekkel díszített kegyszobor és a máriabesnyői bazilika látható. A borítékra a kegyszobortartó és a templom főoltárának képe, a bélyegzőre pedig a szobor stilizált rajza került.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép