Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

XI. Gergely
Gondjaitok kerüljenek  (A)
Közzétették a 2010-es római Papi Világkongresszus programját
2009-08-19 Forrás: Vatikáni Rádió
2010. június 9-e és 11-e között kerül megrendezésre Rómában a Papság Évének ünnepélyes lezárásával egybeeső Papi Világkongresszus, melynek hivatalos programját a napokban hozta nyilvánosságra a Papi Kongregáció.
A kongresszus a világ minden részéről érkező papok nagy találkozója, mely a „Krisztus hűsége, a pap hűsége” elnevezést kapta. Főbb programjai között szerepelnek majd konferenciák, papi tanúságtételek, imaórák, gyónás és Szentségimádás, valamint a XVI. Benedek pápával való közös szentmise. A találkozón résztvevő papoknak lehetőségük lesz az anyagi gondokkal küzdő paptársaik támogatására is.

A háromnapos Papi Világkongresszus első napját a római Falakon kívüli Szent Pál bazilikában tartják, ahol sor kerül a „Megtérés és misszió” c. konferenciára, valamint szentmisére és közös imára.

A kongresszus második napja a Santa Maria Maggiore bazilikában zajlik majd, ahol a délelőtti órákban a résztvevők elmélkedést folytatnak „Az Utolsó Vacsora: a Szentlélek és Mária közbenjárása testvéri szeretetközösségben” c. témáról. Az este folyamán a jelenlévők a Szent Péter Bazilikában zenével és imával kísért papi virrasztáson vesznek részt, melyen papi tanúságtételek is elhangzanak. XVI. Benedek pápa ez alkalommal köszönti a résztvevőket, és beszédet intéz hozzájuk.

Június 11-én, pénteken Jézus Szentséges Szívének ünnepén az elmélkedés témája a „Péterrel egyházi szeretetközösségben” lesz. Ezen a napon XVI. Benedek pápa szentmisét mutat be a Szent Péter bazilikában, mellyel egyben a 150 évvel ezelőtt elhunyt arsi plébános, a plébánosok védőszentje Vianney Szent János tiszteletére meghirdetett Papság évét is ünnepélyesen lezárja.

A Papi Világkongresszus többéves múltra tekint vissza: korábban Fatimában (Portugália), Yamoussoukro-ban (Elefántcsontpart), Guadalupe-ban (Mexikó), Názáret, Betlehem és Jeruzsálemben (Szentföld), a 2000-es jubileumi évben Rómában és végül Máltán gyűltek össze a világ papjai.

A 2010-es Papi Világkongresszusról részletesebben olvashatnak a Zarándoklatok Római Műve honlapján: a www.josp.com internetes oldalon.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép