Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Angyalka öntöz
II. János Pál szobor
Konferencia az egyházi iskolák újraindításának alkalmából
2009-08-19 Forrás: Református Egyház
Húsz évvel ezelőtt nyílt meg a lehetőség az egyházi iskolák újraindulására. A kerek évforduló alkalmából augusztus 26-án ünnepi konferenciát rendez a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara.
A konferenciára katolikus, református és evangélikus egyházi óvodák, általános iskolák, középiskolák vezetőit, pedagógusait várják.
A nap elején Az egyházi iskolai életút lehetősége, esélye és értéke témájában előadást tart Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek, Bölcskei Gusztáv református püspök és Fabiny Tamás evangélikus püspök. A további felszólalók között van Hoffmann Rózsa intézetvezető egyetemi docens, Karainé Gombocz Orsolya egyetemi docens és Leibinger Jánosné, a KPSZTI Tantervi Munkacsoportjának vezetője. A konferencián kerekasztal-beszélgetést tartanak az egyházi iskolák jövőképéről.

A konferencia fővédnöke Erdő Péter bíboros, a PPKE nagykancellárja, a házigazda Fodor György, a PPKE rektora. A konferencia szervezésében együttműködik a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet, a Magyarországi Evangélikus Egyház Oktatási és Iskolai Osztálya és a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatásügyi Irodája.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép