Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Paolo Caliari festménye
A napkeleti bölcsek megérkeznek
Szlovák püspökök körlevele a mesterséges megtermékenyítés ellen
2009-08-20 Forrás: Magyar Kurír
A szlovák püspökök legutóbbi pásztorlevelükben – amelyet augusztus 15-én Szlovákia minden katolikus templomában felolvastak – az „in vitro” megtermékenyítés ellen foglaltak állást.
A püspökök megállapítják: az embernek joga van ahhoz, hogy egy férfi és egy nő szeretetéből, házasságon belül foganjon meg. A lombikban történő fogantatás méltatlan, hiszen az ember „nem anyag”, amit „elő lehet állítani”. A gyermektelen házaspároknak a szlovák püspökök – az egyház tanítása alapján – a mesterséges megtermékenyítés helyett az örökbefogadást ajánlják – írja a Kathpress.

A pásztorlevél felolvasását a püspökök tudatosan időzítették Mária mennybevételének ünnepére. Ennek az ünnepnek az az üzenete, hogy „az emberi testnek nagy értéke van”. Ezért nem tekinthetünk arra úgy, mint kísérletek tárgyára – hangsúlyozta Frantisek Tondra püspök, a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép