Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

Topor Márta  A Trasteverén
Almáshidai fatemplom
Európának szüksége van Magyarországra
2009-08-22 Forrás: Katolikus Egyház
Európának szüksége van Magyarországra, arra a szenvedésben, háborúban és szükségben megerősödött népre, amely soha nem hagyta magát legyőzni – mondta Joachim Meisner bíboros, kölni érsek Budapesten augusztus 20-án.
Államalapító királyunk ünnepén Erdő Péter bíboros, Juliusz Janusz apostoli nuncius, Joachim Meisner bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai és a határon túlról érkezett főpásztorok mutattak be szentmisét a Szent István-bazilika előtt felállított szabadtéri oltárnál. Az eseményen részt vett Sólyom László köztársasági elnök és elődje, Mádl Ferenc, Harrach Péter, az Országgygűlés alelnöke, valamint több közéleti személyiség is. Az ünnep alkalmából XVI. Benedek pápa levélben küldte el üdvözletét és jókívánságait a köztársasági elnöknek és a magyar népnek.

A szentmise kezdetén Erdő Péter bíboros köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte: Szent István örökségét követve szeretettel és szolidaritással kell fordulnunk honfitársaink felé, az ő örökségével nem fér össze a kirekesztés szelleme és a rasszizmussal való riogatás szelleme sem. A homíliát Joachim Meisner kölni érsek mondta. Beszédében Szent István életét és példáját idézve szólt a család fontosságáról, és kiemelte az élet feltétlen tiszteletének fontosságát is. A német főpásztor köszönetet mondott a szolidaritásért és bátor helytállásért, amivel 20 éve eltávolítottátok a vasfüggönyt. (A beszéd teljes szövege a Magyar Kuríron olvasható.)

A szentáldozás után megkezdődött a Szent Jobb körmenet, amelyet Joachim Meisner bíboros vezetett. A körmenetben a Szent Jobb előtt az Apostoli Szentszék által elismert szerzetes- és lovagrendek, az apostoli élet társaságai, valamint a plébániák zarándokcsoportjai vonultak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép