Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Fábián, Sebestyén napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Angyal Pilinszky idézettel (A)
Áldott ünnepeket
Jótékonyság: Motorostúra Böjte Csaba árvaházáért
2009-08-24 Forrás: Virtuális Plébánia Portál
2005-ben kezdődött, amikor az akkori magyar kormány jókora pénzösszeggel járó, magas állami kitüntetést kívánt átadni Böjte Csaba ferences szerzetesnek, a – többek között – dévai, szovátai árvaházak működtetőjének, gyermekmentő tevékenységéért.
Böjte Csaba e kitüntetést – 2004. december ötödike miatt – visszautasította. Ekkor ugrott be az ötlet a Bújdosó Janó névre hallgató magyarországi úriembernek: mégiscsak segíteni kéne valahogy, a több millió forintnyi összeget pótolni, összeszedni, átadni: adományozni. Ezért a Born to be Wild magyarországi motoros életmódmagazin hasábjain felhívást intézett az ország bikereihez: egy tanknyi benzin árát kellett összedobni és azt közös túra keretében eljuttatni Dévára, Böjte Csaba árvaházához. A felhívás sikeres volt: a második túrán – romániai rendőrségi felvezetéssel – már körülbelül 480 motor lépte át a határt és dübörgött Déva felé. Az életre szóló, kedves délután hatására 2007-ben is folytatódott a rendezvény, majd tavaly megtörtént a nagy áttörés: a magyarországi menethez nem csak hazai szabad motorosok, hanem erdélyi klubok is csatlakoztak. Idénre megváltoztak a dolgok: a székelyföldi motoros klubok és baráti társaságok felvállalták a szervezés hazai részének adománygyűjtő oldalát és a már dévaiként elhíresült túra célpontja sem Kőműves Kelemen városa lesz.

2009. augusztus 22–23: Gyergyószárhegyre indul a DÉVA V. motorostúra, amelynek egyik szervezőjeként ifj. Pállfy Béla székelyudvarhelyi fafaragó vállalta a folytatást. Gyergyószárhegyen van a Lázár-kastély, mellette áll a ferences kolostor, itt lesznek a rendezvények, Böjte Csaba gyermekmentő cselekedeteinek egyik helyszíne pedig a helyi Kájoni János gyermekotthon: www.gyergyoszekigyerekek.com . Gyergyóban sikerült megvenni a régi városi szülészet épületét, azt újítanák fel bentlakásos kollégiumnak, ezáltal 150-200 gyereknek tudnának szállást biztosítani. Így a gyerekek helyben továbbtanulhatnának a középiskolában, magyarul. A felajánlások összege most is egy tank benzin ára. Az adomány gyűjtése csak a helyszínen, a regisztráció alatt történhet (tulipános láda)! Nincs bankszámla, senki sincs megbízva a pénz összeszedésével.

Program:

Aki segíteni szeretne Böjte Csaba árváin, részt szeretne venni az idei dévai túrán és nem egyedül kíván utazni, annak tudatjuk: Marosvásárhelyről is indul szervezett csapat augusztus 22-ének reggelén. A túrát a Plum Brandy Bikers MC tagjai vezetik és vigyázzák, a szervezett motorozás előnye a társaság mellett a fokozott biztonság. A túrázni vágyók, illetve pénzt vagy játékot adományozni szándékozók e számon érdeklődhetnek: 0745/315-427 (Steinie, Plum Brandy Bikers MC, Secretary). Az árvaház minden résztvevőt megvendégel egy esti meleg étellel (22-én) és egy hideg reggelivel (23-án): kérünk, a fenti szám mellett előre jelentkezzetek a gyergyoszarhegy@freemail.hu e-mail címen. Ehhez kell: név, és honnan jössz. A gyerekmotoroztatáshoz kisméretű bukósisakot, aki tud, hozzon magával, mert csak bukóval lehet a gyerekeket motoroztatni, a legnagyobb odafigyelés mellett. Vasárnap reggel 7.00-kor ébresztő, 9..30-ig csomagolás, reggelizés, búcsúzás, visszaindulás.

Isten hozzon Mindenkit!

www.nyugatijelen.com
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép