Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Kolozsvári Szent Mihály templom  3.
IV. Honorius
Nemzetközi ima és böjt kampány a közelgő G20 találkozó előtt
2009-08-24 Forrás: Vatikáni Rádió
David Zubik pittsburgh-i püspök arra buzdította a helyi katolikusokat, hogy üdvözöljék és fogadják vendégszeretettel a városban megrendezésre kerülő G20-as csúcstalálkozót, amelyet a gazdasági recesszióról tartanak szeptember 24-én és 25-én. Továbbá azt kérte, hogy imádkozzanak az összejövetel eredményességéért.
A Pittsburgh-i Katolikus Férfiak Társulata és a Katolikus Férfiak Országos Társulata nemzetközi ima- és böjtkezdeményezést indított a találkozóért. A két szervezet vezetői arra kérik a világ különböző részein élő katolikusokat, hogy részvételükkel támogassák a kampányt, amelynek részleteit megtalálják a www.cmfpitt.org honlapon.

A 40 napos böjtölés augusztus 15-én kezdődött és szeptember 23-án ér véget. Patrick Molyneaux, a Katolikus Fériak Társulatának társ-igazgatója rámutatott, hogy a fejlett világ sebesen távolodik a zsidó-keresztény értékektől a közgazdaságtan nevében. Az emberek engedjék, hogy a Szentlélek ösztönözze a keresztényeket arra, hogy imában egyesüljenek a világgazdasági döntéshozókért.

A G20, vagyis a legfejlettebb 20 ország találkozója egy olyan kötetlen fórum, amely elősegíti az iparosodott és a fejlődő piacgazdaságú országok közötti párbeszédet a globális gazdasági stabilitást érintő kulcskérdésekben. A találkozón részt vesznek 19 ország vezetői és az Európai Unió, valamint „ex-officio” – hivatalából eredően – a Világbank és a Nemzetközi Pénzügyi Alap képviselői.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép