Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Angelika napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Szilveszter alkalmából
Topor Márta:  A Szt. Péter bazilikához a Kiegyezés útja felöl
Új elöljáró a Csornai Premontrei Apátság élén
2009-08-24 Forrás: Magyar Kurír
Augusztus 18-án a Csornai Premontrei Apátság káptalana Thomas Handgrätinger generális apát jelenlétében megválasztotta Horváth Lóránt Ödön OPraem nyugalomba vonuló apát utódát.
A közösség új elöljárója az eddigi perjel, Fazakas Márton OPraem lett, aki kormányzó perjelként hat éven keresztül irányítja majd az apátságot.

A leköszönő apát közel húsz éven át vezette a csornai premontreieket. Horváth Lóránt Ödön nevéhez fűződik többek között a rend csornai épületének külső-belső felújítása, a szombathelyi Szent Norbert Gimnázium újraindítása, valamint a szombathelyi és a keszthelyi rendház renoválása.

Az új kormányzó perjel Erdélyből, a Székelyudvarhely melletti Lövétéről származik. 1999-ben öltötte magára a rend habitusát. Pannonhalmi és budapesti tanulmányok után 2004-ben szentelték pappá, és 2008-tól volt a közösség perjele. Jelmondata Szent Mártontól való: „Nem vonakodom a munkától˝. A kormányzó perjelt egyházkormányzati szempontból mindazok a jogok megilletik, melyek az apátot is. Fazakas Márton prelátusa, azaz elöljárója az apátságnak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép