Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jácint napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

VI. Pál
Jézus kiűzi a kalmárokat a templomból
Udvarhelyről is sugároz a Mária Rádió
2009-08-25 Forrás: Erdély.ma
A Szűzanya oltalmába ajánlották a Mária Rádió székelyudvarhelyi székhelyét – regionális stúdióját és kápolnáját – a szombat délelőtti avatóünnepségen. Az ide betérőt mostantól a Medjugorjéból származó Mária-szobor, a kápolna és stúdió, illetve a közösségi ház fogadja.
„Egy ideje másként kavarodik a tűzhelyeken az étel, másként gördül az utakon az autók kereke, másként szenvednek betegágyaikon az emberek, mert mindez nem egyedül, hanem a Mária Rádió segítségével, kézen fogva történik" – hallhatták az ünnepségre érkezett hívek, az egyház szolgálatában munkálkodó önkéntesek, papok és egyházi elöljárók a szombat délelőtti ünnepségen. László Attila szombatfalvi plébános házigazdaként, ugyanakkor főegyházmegyei kinevezésével műsorigazgatóként köszöntötte az utcát elárasztó ünneplők sokaságát.

Tamás József püspök a Szűzanya és Isten áldását kérte a stúdióban, a kápolnában, illetve a közösségi házban tevékenykedők munkájára, arra, hogy valóban a kegyelem forrásává váljék a hely. „Öröm volt ebben az esztendőben az az esemény, amikor Csíksomlyón ünnepelhettük a Mária Rádió erdélyi jelenlétének harmadik évfordulóját. Öröm volt az is, hogy szétvált a rádió román és magyar nyelvű adása, s ez utóbbi 24 órásra bővülhetett. És öröm ez a mai ünnep is, amikor ezt a stúdiót megáldjuk és útjára indítjuk" – összegezte Tamás József püspök a rádió itteni életének utóbbi fontos mozzanatait.

Az erdélyi Mária Rádió elnöke, Szatmári Ferenc is több ízben felszólalt, megköszönte Selymes József atya korábbi igazgató áldásos tevékenységét, bemutatta a helyébe lépő új igazgatót Fejes Rudolf Anzelm premontrei apát személyében. Az ingatlant felajánló Bartók család eredetileg neve elhallgatását kérte, az ünnepség hevében azonban névre szólóan hangzott el a köszönet. A reklámok helyett többnyire önkéntesek munkájából és adományokból működő Mária Rádióhoz nem véletlenül társult a világcsodája jelző. Felekezeteken túlmutató, egyetemes értékét mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy az udvarhelyi ingatlant felajánló családfő nem római katolikus vallású, mégis így döntött, hogy a jó Isten, a Szűzanya szolgálatába állítja az épületegyüttest.

A szombaton felszentelt korszerű stúdióból ma reggel 8 és 10 óra között hallható az első adás. A műsoridő fokozatosan fog bővülni. Az ugyancsak felszentelt kápolnában szeptember 1-jétől minden reggel 8 órakor lesz szentmise. A Mária Rádió romániai vezetősége egy másik – Csíkszeredában/Csíksomlyón működő – területi stúdió létrehozását is tervezi.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép