Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jácint napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szent Miklós templom oltára
Neked
Új főtitkárt választanak az Egyházak Ökumenikus Tanácsának élére
2009-08-25 Forrás: Magyar Kurír
Az új főtitkárt megválasztó testület augusztus 24-től ülésezik Genfben. Az eredmény augusztus 27-re várható. Samuel Kobia jelenlegi főtitkár személyi okokra hivatkozva visszautasította mandátumának meghosszabbítását.
„Az ökumenizmus mélyen fűződik lelkemhez, és bármit is csinálok majd a jövőben, folytatása lesz annak, amit évekig ennek a szervezetnek az érdekében tettem” – nyilatkozta Samuel Kobia.

A pozícióra két jelölt a legesélyesebb: Park Seong-won tiszteletes, a dél-koreai presbiteriánus közösség és Olav Fykse Tveit tiszteletes a norvég lutheránus közösség tagja. A két esélyest hat jelölt közül választotta ki a központi tanács, amely júniusban ülésezett Amszterdamban. Tagjai között volt három fiatal, nyolc nő, négy ortodox és a világ déli része közösségeinek számos képviselője.

Park Seong-won tiszteletes a koreai youngnami teológia fakultás és a kyeongsani szeminárium docense. Tagja az Egyházak Ökumenikus Tanácsa központi szervének és a szervezethez kötődő mozgalomnak, amely az együttélésért és a békéért küzd. Korábban a református egyházak világszövetségének főtitkár-helyettese volt.

Tveit tiszteletes 2002 óta a norvégiai lutheránus közösség, valamint az ökumenikus és nemzetközi kapcsolatok tanácsának főtitkára. Az Egyházak Ökumenikus Tanácsa hitbizottságának tagja, valamint a palesztin-izraeli ökumenikus fórum társelnöke.

A főtitkár a tanács szóvivője is. Feladata az ökumenikus tanács stratégiájának előmozdítása. A főtitkár megválasztása mellett a központi tanács tagjai meghatározzák a következő közgyűlés témáját és tartalmát is. Az Egyházak Ökumenikus Tanácsának 347 protestáns, ortodox és anglikán közösség a tagja.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép