Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
10 felhasználó online
0 tag, 10 vendég



Képek a galériából

Rózsa, A.
Feszület
„Szentéletű lelki vezetőkre van szükség, akik tanúságot tesznek Isten irgalmasságáról”
2009-08-26 Forrás: Vatikáni Rádió
Az összejövetel augusztus 24-től 28-ig tart a dél-olaszországi Barletta városban. Témája: „Az irgalmasság ünneplése. Engesztelődjetek ki Istennel!” (2Kor 5,20). A liturgikus hét a Szentatya üzenetének felolvasásával vette hétfőn kezdetét.
A Tarcisio Bertone bíboros államtitkár aláírásával ellátott dokumentumban a pápa elismerését fejezi ki a témaválasztásért, amely különösen időszerű a papság évében, valamint 35 évvel azután, hogy az olasz helyi egyházban megjelent a bűnbánat szentségének rítuskönyve.

Az üzenet idézi XVI. Benedek szavait, amelyeket az Apostoli Penitenciária XX. belső fórumának résztvevőihez intézett idén áprilisban: „Korunk egyik lelkipásztori prioritása a hívek lelkiismeretének helyes képzése. Amilyen mértékben elveszítjük a bűn iránti érzéket, olyan mértékben nő a lelkiismeret-furdalás, amelyet elégtelen póteszközökkel próbálnak kiküszöbölni. A lelkiismeret formálásához az egyház számos spirituális és lelkipásztori eszközzel rendelkezik, amelyet egyre inkább érvényre kell juttatni”. Mint minden szentségre, a gyónásra is megfelelő katekézissel kell felkészíteni a híveket, továbbá fokozva lelki vezetésük gyakorlatát. „Ma bölcs és szent lelki mesterekre van szükség” – olvassuk a pápai üzenetben. A papok, követve az arsi szent plébános példáját, mindig legyenek tudatában annak a kötelességüknek, hogy az Isteni Irgalmasság szolgái és a lelkiismeretek felelős nevelői – hangzik XVI. Benedek buzdítása.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép