Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Nosztrai kálvária
Mezőhegyes Békató  si.
Csúcskategóriás ultrahang készüléket kapott a Bethesda Gyermekkórház
2009-08-27 Forrás: Református Egyház
Csúcskategóriás ultrahangkészüléket adományozott a Gyermekrák Alapítvány a Bethesda Gyermekkórháznak. Szerda délután az alapítvány képviseletében Balogh István elnök adta át 33 és fél millió forintos berendezést Velkey Györgynek, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza főigazgatójának.
A Bethesda Gyermekkórház az ország két aktív ellátást nyújtó gyermekkórházának egyike. Évente 8.000 fekvő és 120.000 járóbeteget lát el, részben országos, részben fővárosi és regionális hatókörrel. A Gyermekkórház ezzel az új diagnosztikai rendszerrel javítani tudja a tumoros gyermekbetegek diagnosztizálását. Az átadott készülék kis helyigényű, nagy felbontóképességű ultrahang műszer, széles vizsgálófej kínálatával alkalmas a csecsemők és gyermekek minden igényt kielégítő vizsgálatára, daganat-diagnosztikára.

„A mindennapos működési keretünkből nem tudtuk volna megvásárolni ezt a drága készüléket, pedig az ultrahangos diagnosztika ma már alapvizsgálat és nem mindegy, hogy ezt milyen módszerrel, berendezéssel tesszük. A Gyermekrák Alapítványtól kapott készülékkel egy egészen apró daganatot is időben felfedezhetünk akár az erekben, a koponyában, hasban , lágyrészekben, vagy más testtájakon. – mondta Velkey György igazgató.

Balogh István, az adományozó alapítvány elnöke arról beszélt az ünnepélyes átadáson, hogy 12 éve rendszeresen adnak olyan műszereket a kórházaknak, amelyeket önerőből képtelenek beszerezni az egészségügyi intézmények. Az elmúlt 5 évben 1,4 milliárd forintért vásároltak berendezéseket különböző kórházaknak. Balogh István hozzátette: Magyarországon évente 300 gyermeknél diagnosztizálnak rákos elváltozást, ez pedig a legmagasabb szám a világon. A készülék adományozásával a korai felismerésben és gyógyulásban próbálnak a gyermekeknek segíteni.

Balogh István úgy fogalmazott, hogy az alapítvány segítsége nélkül több lenne a haláleset, kétszázzal több gyermek kerülne a temetőbe.


Az ünnepségen a fenntartó Magyarországi Református Egyház nevében Bölcskei Gusztáv püspök mondott köszönetet a Gyermekrák Alapítványnak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép