Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Korona
VII. Kelemen
Ökumenikus imanap lesz augusztus 30-án
2009-08-27 Forrás: Evangélikus Egyház
A szlovákiai államnyelvtörvénnyel szembeni fellépés, illetve a határon túlra szakadt magyar nemzeti közösségeink melletti kiállás céljával, 2009. augusztus 30-án délután fél hatkor a Szegedi Dómban Kárpát-Medencei Ökumenikus Nagytalálkozót rendez a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye.
Kiss-Rigó László megyéspüspök és Tőkés László, Európa Parlamenti képviselő az alkalmat Pünkösdváró Európa címmel, a nemzeti közösségvállalás és a testvéri szolidaritás jegyében hirdették meg és meghívásukat tolmácsolták Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke felé is.

Az Ökumenikus Nagytalálkozó alkalmából egyetemes imanap meghirdetését is kezdeményezték Kárpát-medencei magyar egyházaink körében, illetve templomaiban, így a Magyarországi Evangélikus Egyház gyülekezeteiben is imádkozni fogunk a rendezvény céljaiért.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép