Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
István napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Boldog Bánfi buzád (+1243)
Patak
Szentszéki nyilatkozat a Celesztin pápa által bevezetett „Perdonanza” intézményére vonatkozóan
2009-08-29 Forrás: Vatikáni Rádió
Giuseppe Molinari L’Aquila érseke és a Perdonanza bizottság meghívására Tarcisio Bertone bíboros, vatikáni államtitkár pénteken l’Aquila városba ment, hogy újból kifejezze a Szentatya lelki közelségét a földrengés által sújtott térség lakosságának. A bíboros délután 6 órakor szentmisével nyitja meg a 714. Celesztin-pápa által bevezetett bűnbocsánati évet.
A szertartás után az eredeti tervek szerint az érsek vacsorát adott volna az államtitkár, a püspökök és a polgári hatóságok iránti hála jeleként, megköszönve jelenlétüket és a földrengés által sújtottak érdekében kifejtett munkájukat. Később azonban jobbnak látta, hogy törölje a programot, és a vacsora költségeit a károsultak javára fordítsa.

Pénteken délelőtt Tarcisio Bertone bíboros, vatikáni államtitkár meglátogatta a helyi tűzoltó parancsnokságot, hogy kifejezze elismerését és háláját rendkívüli elkötelezettségükért.

Hogy jelenléte ne adhasson alkalmat manipulációra, Silvio Berlusconi miniszterelnök a szertartásra az olasz kormány képviseletében Gianni Letta-t, az elnöki tanács altitkárát küldte el – olvassuk a pénteken kiadott szentszéki közleményben.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép