Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Kiállítás képei
VIII. Bonifác
Kortárs művészekkel találkozik a pápa
2009-08-29 Forrás: Magyar Kurír
A Szentatya november 21-én találkozik a művészekkel, ilyen találkozóra első ízben kerül sor – nyilatkozta Gianfranco Ravasi érsek, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke Vatikáni Rádióban.
Korunk művészetének sajátos nyelve van: olyan nyelv ez, amely teljesen különbözik a klasszikus művészet nyelvétől. Szükség van az egyházzal való párbeszédre, ezért is javasoltam a Szentatyának, aki elfogadta javaslatomat, hogy találkozzon a művészekkel – fogalmazott Ravasi érsek. A meghívottak száma természetesen véges, de a világ minden részéről érkeznek majd, és minden művészeti ágat képviselnek.

Ravasi érsek szerint az lenne az ideális, ha a Sixtus-kápolnában kerülhetne sor a beszélgetésre, hiszen ez a környezet és Michelangelo művészete arra ösztönözhetné a beszélgető feleket, hogy elgondolkozzanak: hogyan lehetne folytatni ezt a párbeszédet, amely mára szinte teljesen megszakadt. Világosan kell látnunk, mondta az érsek, hogy a modern művészet és az egyház között komoly cezúra van.

A Vatikán ezért is határozta el, hogy első alkalommal részt vesz a 2011-es Velencei Biennálén. Körülbelül tíz olyan művészt kérnek majd fel, akiknek nem kötődnek közvetlenül a valláshoz, az Egyházhoz. Őket szeretnék arra inspirálni, hogy dolgozzanak ki javaslatokat a szimbolikus, spirituális – tehát nem liturgikus – művészet megújítására.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép