Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
10 felhasználó online
0 tag, 10 vendégKépek a galériából

A Szt. Péter téren svájci katonák vigyázzák a rendet.
Szent Erzsébet ereklye
Jezsuita kongresszus a muzulmánok európai jelenlétéről
2009-08-29 Forrás: Magyar Kurír
"Eurojess 2009" (European Jesuits in Social Sciences) a címe a napokban zajló rendezvénynek, amelyet az európai jezsuiták szerveztek Granadában azzal a céllal, hogy megvizsgálják a földrészen élő iszlámhívők múltbeli és jelenlegi helyzetét.
Az általános demográfiai kép mellett személyes elbeszéléseket, tapasztalatokat osztanak meg egymással muzulmánok és nem muzulmánok, akik nap mint nap egymás mellett élnek és dolgoznak a társadalomban. Főként Németország, Franciaország, Andalúzia területéről hangzanak el tanúságtételek a témában. Granada jelképértékű város, hiszen itt maradt fenn legtovább Nyugat-Európában a muzulmán uralom. 1492-ben foglalták vissza a területet a katolikus uralkodók. Andalúziában a mai napig számottevő az iszlám jelenlét, amit az állandó bevándorlás is erősít.

Hogyan hatnak az európai demokratikus társadalmak a muzulmán közösségekre? Milyen nemzeti és helyi politikával segítik elő beilleszkedésüket? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a kongresszuson. Az európai jezsuiták a remény magvát akarják elhinteni a katolikusok és muzulmánok közötti párbeszédben és barátságban. Kétségtelenül fontos témáról van szó igen sok európai ország és a jezsuiták számára is - nyilatkozta az Eurojess elnöke, Andreas Gösele atya. A jezsuita hivatás szívét alkotja ugyanis a hit szolgálata, az igazság és a párbeszéd előmozdítása a kultúrával és a vallásokkal.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép