Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Carl Bloch festménye
Colosseum a háttérben
„Örömmel, kitartással!” – Rigali bíboros beszéde az életvédőkhöz
2009-09-01 Forrás: Magyar Kurír
Az emberi élet méltóságának védelméért végzett munka egyre nehezebb, ezért fontos, hogy az életvédők el ne bátortalanodjanak, hanem kitartsanak – mondta az életvédelem egyházmegyei felelőseinek konferenciáján Justin Rigali bíboros, philadelphiai érsek.
Az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája által támogatott éves életvédő konferencián, amelyet idén augusztusban Chicago közelében tartottak, 43 egyházmegye képviselői vettek részt.


„Ma sokan félreértik az élet tiszteletének, védelmének, szeretetének és szolgálatának jegyében végzett munkátokat, pedig arra óriási szükség van" – mondta a szentmise homíliájában a bíboros, biztatva a jelenlévőket, hogy forduljanak Krisztushoz és az imádsághoz, hogy az egyház tanításával szemben tapasztalható növekvő ellenállás közepette is kitartóan és lelkesen tudják képviselni az életvédelem ügyét.

„Napjainkban sokan megkérdőjelezik és elutasítják a keresztény értékeket, egyre ellenségesebb közegben kell felmutatnunk és őriznünk azokat. Ez különösen igaz az életvédelem területén. Megtapasztaltuk, hogy az elmúlt évben jelentősen megszaporodtak az élet elleni támadások. Ma, amikor a törvényhozás úgynevezett abortuszjogokat támogat, még nehezebb feladatot jelent a magzati élet törvényi védelmének visszaállítása" – mutatott rá az amerikai püspöki kar életvédelmi bizottságának elnöke.

Rigali bíboros arra biztatta a jelenlévőket, hogy ne törje le őket az ellenállás, hanem derűsen fogadják a nehézségeket. „Kedves barátaim, ügyeljünk, hogy bármiféle szenvedéssel járjon is, mindig örömmel tegyünk tanúságot az emberi életre vonatkozó igazságról. Az Úr Jézus nevében megyünk tovább; és az élet győzni fog" – idézi a főpásztort a CNA.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép