Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Lisieux-i Kis Szent Teréz ereklyéi
Székesfehérvár Evangélikus templom
Interjú Német László nagybecskereki püspökkel
2009-09-02 Forrás: Vatikáni Rádió
Augusztus 29-én, szombaton tartották Bécsben a hagyományos Szent István ünnepséget, amelyen Simon Ferenc ausztriai magyar főlelkész meghívására jelen voltak az anyaországi, valamint a Kárpát-medence egyéb tájain élő magyar hívek is. Különösen nagy számban érkeztek zarándokok a Felvidékről.
Az osztrák főváros Szent István székesegyházában gyűltek össze, hogy közösen emlékezzenek Szent István királyra. Az ünnepi szentmisét idén Német László verbita, nagybecskereki megyéspüspök mutatta be.

Megkértük Német László püspök atyát, hogy hallgatóink számára foglalja össze homíliájának főbb gondolatait, különös tekintettel arra, hogy mit jelent ma Szent István példája a szétszóratásban élő magyarság számára?

Az összmagyarság keresztényeinek összetartását erősítette a Hit és Fény közösségek Duna-tartományának találkozója is, amelyre Szent István ünnepét megelőzően, augusztus 14-e és 19-e között került sor a Közép-Bánsági körzet legnagyobb magyarlakta településén, Muzslyán.

A 65 résztvevő Szerbiából, Magyarországról és Romániából érkezett. Német László nagybecskereki püspök az interjúban röviden felvázolja a közösség munkáját, majd a következő kérdésre válaszol:

Szerbia még nem tartozik az Európai Unió tagjai közé. A különféle vallási csoportok, mozgalmak határokon túli együttműködése segíthet abban, hogy 20 évvel a berlini fal leomlása után az újabban létrehozott ideológiai és tényleges korlátok is ledőljenek?
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép