Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendég



Képek a galériából

Topor Márta:  A bazilika
Korona
Két katolikus iskola kezdte meg működését
2009-09-02 Forrás: Evangélikus Egyház
Két katolikus általános iskola kezdte meg működését kedden Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Karcagon és Szolnokon; a nagykun városban egykori oktatási intézményét kapta vissza a római katolikus egyház.
Karcagon az 1769-ben alapított, majd 1948-ban államosított Zádor úti Általános Iskola kerül vissza a katolikus egyházhoz, pontosabban az Egri Főegyházmegyéhez – közölte Nagy Józsefné igazgató. Mint elmondta, a hittel való kapcsolatuk mindenképpen még erősebb lesz, a város oktatási palettája pedig sokszínűbbé válik, hiszen eddig nem volt katolikus iskola a településen.

Tájékoztatása szerint a Szent Pálról elnevezett intézményben 230 diák kezdte meg illetve folytatja a tanulást. Előzetesen megkérdeztek minden szülőt, hogy kívánja-e továbbra is ebbe az iskolába járatni gyerekét, és csupán két tanuló távozott. Az egyházi iskola fenntartója biztosította, hogy a pedagógusok a helyükön maradnak, és az odajáró gyermekek is változatlan feltételek között tudják tanulmányaikat folytatni.

Nagy Józsefné kiemelte, hogy az érsekség az alapító okiratba foglalta a hátrányos helyzetű gyerekekkel való foglalkozás elsőbbségét, tehát nem elit, de nem is kisebbségi iskolát kívánnak működtetni. Szolnokon Beer Miklós váci püspök alapította azt az iskolát, amely a Belvárosi Plébánia szervezésében kezdte meg munkáját az egyház tulajdonában levő, korábban is oktatási célt szolgáló Templom utca 10. szám alatti épületben. Egyelőre egy első osztály indult 14 gyerekkel, ők többségében a két éve működő Mustármag katolikus óvodából érkeztek – mondta Máthé György plébános az MTI-nek.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép