Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Zarándokok a szentmisén
Hálaadás a templomért
2009-09-03 Forrás: Erdély.ma
A Kovászna II. Vajnafalva Református Egyházközség vasárnap ünnepi istentisztelet keretében adott hálát Istennek a gyülekezet templomának felújításáért. Főtiszteletű Pap Géza, az Erdélyi Református Egyház püspöke igehirdetésében kiemelte, hogy nem csak kenyérrel él az ember, hanem Isten igéjével is, mely éppoly fontos táplálék, mint a mindennapi kenyér.
Nagytiszteletű Szőts László, a Kézdi-orbai Református Egyházmegye esperese elmondta: öröm és hála tölti el szívünket, amikor eme új ruhába öltözött templomra tekintünk, s hálát kell adni Istennek, hogy a gyülekezet összefogásával sikerült felújítani az ősök által ránk hagyott hajlékot, melyet kötelességünk megőrizni. Bukovinszky Cs. Miklós, a gyülekezet lelkésze a felújítás körülményeit ismertetve elmondta: kezdetben csak a tornyot és a főhajót akarták felújítani, de végül a presbitérium úgy döntött, hogy teljesen felújítják a templomot. A tiszteletes azt is elmondta, hogy jövőben a templomkertben Kálvin-szobrot szeretnének állítani.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép