Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendég



Képek a galériából

Rosa Mystica
Mikulás és a segítői
Úrangyala-imádság Viterbóban
2009-09-07 Forrás: Magyar Kurír
Szeptember 6-án, viterbói apostoli látogatása alkalmával a Szentatya a délelőtti, szabadtéri szentmise végén mondta el a hívekkel az Úrangyala-imádságot.
Az imádság után XVI. Benedek szívélyesen köszöntötte a „Hitek és kultúrák párbeszéde” című nemzetközi kongresszust, melyet Krakkóban rendeznek meg szeptember 6-tól. Hetven évvel a II. világháború kirobbanása után a Szentatya arra hívott mindenkit, hogy imádkozzunk az áldozatokért és azokért, akik még hordozzák az akkori tragédia sérüléseit.

A pápa arra szólított fel, hogy ne ismétlődjön meg hasonló barbárság, és ma, konfliktusokkal teli korunkban nagyobb erőfeszítéssel törekedjünk a békére. Építsünk tartós békét és szeretettel, szolidaritással, a másik ember iránti tisztelettel átitatott kultúrát és életstílust az új nemzedékeknek – idézi a SIR a Szentatya szavait.

Nagyon fontos szerepe van ebben a vallásoknak: a megbocsátás előmozdítása az erőszak, a faji megkülönböztetés, a szélsőséges irányzatokkal szemben, amelyek elcsúfítják a Teremtő képmását az emberben, és ennek következtében semmibe veszik a személyt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép