Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Tovább
Boscó Szent János
Erősödnek a kapcsolatok a zsidóság a reformátusok között
2009-09-10 Forrás: Evangélikus Egyház
Erősödnek a kapcsolatok a magyarországi vallásos zsidóság és a református egyház tagjai között. Erre jó példa a Károli Gáspár Református Egyetem és az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem között nemrégiben kötött együttműködési megállapodás – mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke.
A református egyetemen rendezett, A visszhang tanúi című nemzetközi diákkonferencián a Mazsihisz elnöke hangsúlyozta: a két felekezet közötti szálakat erősíteni kell, hiszen a zsidóság és a reformátusok „sokszor együtt vannak örömben és bánatban egyaránt".

Feldmájer Péter jelentősnek tartotta, hogy a konferenciát éppen a református egyetemen rendezték meg, mert véleménye szerint a média híreivel ellentétben a református egyházközségekre nem jellemző az antiszemitizmus, legfeljebb egy-két ember viselkedése kelti ezt a látszatot.

A reformátusok többsége, a hívek ezrei, tízezrei úgy viselkednek a zsidósággal szemben, ahogy a Szentírás tanítja – mondta.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép