Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

pápa-galamb
Márti otthona.  Topor Márta
Egy év alatt kétezer imádkozó a Prohászka Imaszövetségben
2009-09-16 Forrás: Magyar Kurír
Egy éve hívta életre Spányi Antal megyéspüspök a Prohászka Imaszövetséget Bodajkon, a Segítő Szűzanya ősi zarándokhelyén. A papi és szerzetesi hivatásokért (születéséért, megmaradásukért és megerősítéséért) fohászkodó, a papnevelését – saját egyházmegyéjükben – lehetőségei szerint segítő közösség immár több mint 2000 világi és száz pap tagot számlál.
Sokan megérezték jelentőségét az imatársaságnak, felismerték felelősségüket a papi hivatások segítésében és csatlakoztak az imaszövetséghez a naponta elmondott rövid imával, a heti szentséglátogatással és Szentírásolvasással.


A megyéspüspök a Prohászka Imaszövetség meghirdetésének évfordulóján megköszönte a tagoknak, hogy meghallották a hívó szót. Imájuknak köszönhetően idén 5 fiatal nyert felvételt a papi szemináriumba, míg az elmúlt esztendőben egy fiatal sem jelentkezett. Örvendetesnek nevezte, hogy egyre több egyházközségben, ill. lelkipásztori körzetben szervezett formában, rendszeresen (havonta) találkoznak, és közösen imádkoznak a tagok. A közös ima hatékonyabban szolgálja természetfeletti céljainkat, a közös beszélgetés pedig erősíti összetartozásunk és felelősségünk tudatát.

Az Imaszövetség élő és meghalt tagjaiért kerül felajánlásra minden évben az – október 10-hez kapcsolódó – Prohászka mise a székesfehérvári Prohászka emléktemplomban. Ebben a templomban őrzik az imaszövetség zászlóját is.

Akik elfogadják a közös imádság és cselekvés ezt a formáját, a belépési szándékukat Székesfehérvári Egyházmegyei Hivatal címére küldhetik, ahol elfogadják a csatlakozást és a tagságról igazolást küldenek ki.

Az Imaszövetség számára minden hónapban Spányi Antal püspök személyes hangú levelet ír, melyben egyházi eseményekre hívja meg a tagokat, és megosztja velük gondolatait az egyházi ünnepekhez kapcsolódóan.

Bővebb információ és havi hírlevél a Székesfehérvári Egyházmegye honlapján található a www.szfvar.katolikus.hu Hírek/Prohászka Imaszövetség címszó alatt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép