Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Fekete Madonna
V.Nagy János László: Fekete december
„A kereszténnyé válás őszinte szándékával alig-alig fordulnak hozzám”
2009-09-18 Forrás: Magyar Kurír
Camillo Ballin apostoli helynök a Vatikáni Rádióban ellentmondásosnak nevezte a kuvaiti katolikus egyház helyzetét.
Kuvaitban kétszer annyi külföldi tartózkodik, mint amennyi őslakos. Ők általában keresztények, és általában csak meghatározott ideig, üzleti céllal tartózkodnak az országban. A templomok többnyire tele vannak, ám idősebb vagy állandóan visszatérő hívő alig akad. Az elmúlt negyven évben, amelyet az arab országokban töltöttem, a muzulmánok közül a kereszténnyé válás őszinte, hátsó gondolat nélküli szándékával alig-alig fordultak hozzám – mondta Camillo Ballin. Akik eljöttek, azok többnyire vagy a kormány által küldött besúgók voltak, vagy olyanok, akik csak azért akartak keresztények lenni, hogy vízumot kaphassanak külföldre.

XVI. Benedek pápa 2005-ben nevezte ki Kuvait új apostoli vikáriusává Camillo Ballin atyát. Korábban a kairói Arab és Iszlám Tanulmányi Központ igazgatói tisztségét töltötte be. 1969-ben szentelték pappá, mint comboniánus misszionáriust. Felszentelése után arab nyelvet tanult Libanonban és Szíriában. 1972 és 79 között Kairó Zamalek negyedében volt a Szent József templom plébánosa. 1989 és 2000 között Szudánban megalapította az iskolai hitoktatókat képző intézetet.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép