Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Imádkozó leány
XII. Piusz
A magyar hívők imáit is kérik az indiai keresztények
2008-11-08 Forrás: Katolikus Egyház
Orissa államban meggyilkoltak egy radikális hindu aktivistát november 6-án. Sokan attól tartanak, hogy ez ismét a keresztények elleni támadások apropójául szolgálhat. Az indiai keresztények böjttel és imával kérik Istentől az erőszakhullám megszűnését. Arra hívják a világ és Magyarország keresztényeit, csatlakozzanak hozzájuk az imádságban.
Az erőszakos cselekmények augusztus 23-án újultak ki, amikor fegyveresek meggyilkolták Swami Laxanananda Saraswati hindu vezetőt és néhány követőjét. Hindu szélsőségesek a keresztényeket vádolták a gyilkossággal, annak ellenére, hogy maoisták elismerték, hogy ők követték el a tettet. Azóta becslések szerint több mint ötszáz keresztényt gyilkoltak meg, több száz templomot romboltak össze vagy rongáltak meg, keresztény iskolákat és szociális otthonokat fosztottak ki, és több ezer keresztények házát gyújtottak fel. Eddig több mint ötveezren kényszerültek arra, hogy elhagyják szülőföldjüket.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép