Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Kosztka Szent Szaniszló
Madonna és a gyermek
Kezdődik a kórházak tiltakozó akciója
2009-09-23 Forrás: Református Egyház
Továbbra sincs megegyezés a kórházak finanszírozásáról, így elindul az egészségügyi intézmények tiltakozó akciója. Először zöld zászlókkal és szalagokkal hívják fel a figyelmet a tarthatatlan helyzetre. Egy hét múlva új egyeztetés lesz.
Nincs közeledés: továbbra is 21 milliárd forint különbség van az egészségügyi miniszter ajánlata és a kórházak igénye között. A kedd esti egyeztetésen egyik fél sem engedett a korábbi álláspontjából.

A Bethesda Kórház igazgatója szerint nemcsak a 2010-es költségvetés a gond, hanem az elkövetkezendő három hónap tervezett finanszírozása, amely a legelemibb matematikai alapon sem tartható. Az utolsó negyedévben bevezetnek egy újfajta finanszírozást, és ezzel ismét új feketelevest nyeletnek le a kórházakkal – fogalmazott Velkey György. Az új technika azzal jár, hogy – a Bethesda esetében - nagyjából 30 százalékkal lecsökkentenék az egy havi társadalombiztosítási keretünket. Most átlagban 94 millió Ft társadalombiztosítási kifizetést kap a Bethesda Kórház, ami a hátralévő három hónapban 67-78 millióra csökkenne – mondta az igazgató.

Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke kijelentette: a kórházak ragaszkodtak a 25,5 milliárdhoz. Mivel nincs megegyezés, csütörtöktől a kórházak elkezdik a korábban meghirdetett tiltakozó akciósorozatot – közölte Csiba Gábor, a súlyponti intézményeket tömörítő szövetség vezetője. Első lépésként zöld zászlók jelennek meg a kórházakon. Ha október 7-ig sincs kompromisszum, a kórházigazgatók egy része éhségsztrájkba kezd, legalábbis ez áll a múlt héten elfogadott állásfoglalásban. Mindezzel párhuzamosan az egyeztetés jövő kedden folytatódik. Addig egy munkacsoport megvizsgálja, mennyire jogos a kórházak igénye – közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter. A tárcavezető ugyanazt a 4,5 milliárd forintnyi pluszforrást tudta csak ajánlani a kórházaknak, mint az első tárgyalási fordulón.
Közben az egyházi kórházak közös állásfoglalást adtak ki, amelyben arra kérik az egyházaik közösségeit és tagjait, hogy legyenek szolidárisak a tiltakozó akciósorozattal.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép