Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Mélykúti Szt. Erzsébet templom
Érezzétek
Szentmise Szombathelyen az egyházmegye védőszentjének ünnepén
2008-11-09 Forrás: Magyar Kurír
A péntek esti Szent Márton-vesperás, az azt követő lampionos felvonulás után november 8-án, szombaton délelőtt 10 órakor, a szombathelyi székesegyházban az Erdő Péter bíboros által bemutatott ünnepi szentmisével folytatódott a tisztelgés a Szombathelyi Egyházmegye védőszentje, Tours-i Szent Márton előtt.
Erdő Péter bíboros prímással koncelebrált Veres András jelenlegi és Konkoly István nyugalmazott szombathelyi püspök, Horváth Lóránt Ödön premontrei rendi apát, csornai prépost-prelátus és Brenner József püspöki helynök.

A Szombathelyi Egyházmegye papságán kívül a győri és a budapesti szeminárium kispapjai, szerzetesrendek képviselői, valamint világi elöljárók is szép számmal vettek részt és voltak aktív közreműködői az ünnepségnek.

A szentmise a Szent Márton oltár előtti hódolattal és könyörgéssel, Erdő Péter bíboros áldásával, majd a pápai és a magyar himnusz eléneklésével zárult.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép