Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Búcsú
Ezüst ereklyetartóban Szent Kereszt- és Szent Sír-ereklyével
Népek Missziója
2009-09-30 Forrás: Katolikus Egyház
Eljött az idő, hogy megszilárdítsuk hitünket Jézus Krisztusban – szól P. Benvin Sebastian Madassery, a Pápai Missziós Művek (PMM) igazgatójának felhívása a szervezet lapjának legújabb számában.
A Népek Missziója című, évente kétszer megjelenő kiadvány az elmúlt félév során hazánkban végzett missziós munkáról, eseményekről számol be.

A Szent Gyermekség Műve világtalálkozójára harmincan utaztak hazánkból az Örök Városba. A világ minden részéről összesereglett fiatalokat fogadta XVI. Benedek pápa, akit Kökényesi Tibor és Mánáti Mimi személyesen is köszönthetett. A Szentatya mesélt gyermekkoráról, és a gyerekeknek azt tanácsolta, mindig béküljenek ki egymással. A pápa fogadta a gyerekcsoportokat kísérő papokat is, Sebestyén atyának azt mondta: „Imádkozom a magyar misszióért”. A lapban római élményeiről Nádasdi Réka, a hajdúdorogi Görög Katolikus Általános Iskola diákja is beszámol.

Több tábort is szervezett a Pápai Missziós Művek az elmúlt hónapokban: missziós gyermektábor volt Cseszneken és bibliatábor Zsámbékon. Október 10-én tartják a világmisszió országos ünnepét a budai Szent Imre-plébániatemplomban (XI., Villányi út 25.) A PMM és a verbita rend közös rendezvényén Rostás Sándor SVD számol be az argentínai misszióról, Víz Péter a világban tapasztalható keresztényüldözésekről, a hazai cigánypasztorációról pedig Lankó József, Somos László és Hofher József folytat kerekasztal-beszélgetést. Az ünnepi szentmisét, mely 11.30-kor kezdődik, Német László verbita, nagybecskereki megyéspüspök mutatja be.

A legszegényebbek felkarolásáról sem feledkezik meg a lap kiadója. Családi missziós advent címmel az indiai Panchkuiban működő Szent Teréz fiú- és leánykollégium felújítására és bővítésére gyűjtenek az új egyházi év első hónapjában. A közép-indiai missziós kollégiumban jelenleg közel kétszáz törzsi származású gyermek él és tanul. Az épület csupán külső fallal van körülvéve, semmilyen bútor nincs benne. A november 29-én induló akció célja, hogy javuljanak az intézmény alapvető feltételei, legyenek tanulószobák, mosdók, bútorok. A karácsonyt megelőző böjti időben „megspórolt” étkezésre szánt összeget gyűjti a Pápai Missziós Művek 2010. január 10-ig. Az akcióval kapcsolatos további részleteket elolvashatják a Népek Missziója legújabb számában.

Minden érdeklődő számára szívesen küld példányt az adományokból fenntartott kiadványból a Pápai Missziós Művek (1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel./fax: 226-4610, e-mail: pmmmisszio[kukac]gmail.com).
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép