Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Lajos, Patrícia napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Jézus ábrázolás
Imádkozó leány
Lelkipásztorkodás a digitális világban
2009-09-30 Forrás: Vatikáni Rádió
"A pap és a lelkipásztorkodás a digitális világban: az új médiumok Isten szava szolgálatában" - ez a témája a 44. kommunikációs világnapnak. A pap elsődleges feladata, hogy hirdesse Isten szavát, aki megtestesült, emberré lett, belépett a történelembe és ily módon jelzi számunkra azt a szeretetközösséget, amelyet Isten kötött az emberrel.
E szolgálat hatékonysága megköveteli, hogy a pap bensőséges viszonyban legyen Istennel, a Szentírás mély szeretetében és élő ismeretében gyökerezve, mely Isten szavának írásos tanúsága.

A 2010-es tömegtájékoztatási világnapra írt üzenet arra szólítja elsősorban a papokat, hogy tekintsék úgy az új médiaformákat, mint lehetséges erőforrást Isten szava terjesztéséhez. Bátran nézzenek szembe a digitális kultúrában rejlő kihívásokkal. Az új médiumok, ha megfelelően ismerik és használják őket, a papok és minden lelkipásztori munkatárs számára olyan gazdag információforrást nyújthatnak, amely korábban nehezen hozzáférhető volt. A múltban elképzelhetetlen módon megkönnyíti továbbá az együttműködés formáit és a szeretetközösség növekedését.

Az új médiafajtáknak köszönhetően szóval, képpel és hanggal elérhetővé válnak az egyes emberek és egész közösségek bármely földrészen. A megismerés és a párbeszéd új terein át hirdethetővé válik az élet szava. Az új médiumok - ha a technológiában és a kommunikációban jártas szakemberek segítségével bölcsen használják - hatékony eszközzé válnak a papok és a lelkipásztori munkatársak kezében az evangelizáláshoz és a közösségteremtéshez. Az evangelizálás új formáit hozzák létre általa, hogy így Krisztus újra eljöjjön városainkba és kapuink küszöbén állva mondja: "Nézd, az ajtóban állok és zörgetek. Aki meghallja szavamat és kinyitja az ajtót, ahhoz bemegyek és vele étkezem, ő meg velem." (Jel 3,20)
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép