Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Avilai Nagy Szent Teréz , Róma, Topor M.
amerikai látogatás
A pápa elköszönt a Castel Gandolfo-i közösségtől.
2009-10-02 Forrás: Vatikáni Rádió
Emlékeztetett Lisieux-i Szent Terézre: a szeretet "kis útja" választ ad a lét nagy kérdéseire. Végéhez közeledik a Szentatya tartózkodása nyári rezidenciáján, Castel Gandolfo-ban, hiszen október 3-án szombaton délelőtt tizenegy órakor visszatér a Vatikánba.
Ebből az alkalomból a pápa csütörtökön búcsút vett a helyi szerzetesi és polgári közösségtől, megköszönve áldozatos munkájukat, amellyel személyéről, munkatársairól és a számtalan zarándokról gondoskodtak, akik fölkeresték őt, különösen a vasárnapi Úrangyala elimádkozásakor. A híveket pedig arra buzdította, hogy a szeretet alázatos ösvényét kövessék, melyet Lisieux-i Szent Teréz jelölt meg, s akinek csütörtökön tartjuk liturgikus emléknapját.

A Szentatya elsőként Albano püspökét és a város polgármesterét köszöntötte, majd felsorolta a polgári és katonai hatóságokat, akik védelmét és zavartalan tartózkodását biztosították. A Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz ünnepe alkalmából rámutatott, mennyire időszerű ma is a Lisieux-i kolostor karmelita szerzetesnőjének példája. Tanúságtétele megmutatja számunkra, hogy csak Isten szava válhat a megújult élet forrásává. Társadalmainkat gyakran egy racionalisztikus és anyagias kultúra hatja át.

Ezzel szemben Lisieux-i Szent Teréz a "kis utat" jelöli meg számunkra, mely választ ad a lét nagy kérdéseire, a dolgok lényegét látva meg. Ez a szeretet ösvénye, mely képes értelmet és értéket adni minden emberi történésnek.
"Kedves barátaim - mondta végül a pápa -, kövessétek e nagy szent példáját. Az általa megjelölt út mindenki számára követhető, mert a teljes bizalom útja Istenben, aki Szeretet, és nem hagy el minket soha".
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép