Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Topor Márta  Forum
Mikulás és a segítői
Zalaiakkal a Zalaiakért – ökumenikus istentisztelet Zalaegerszegen
2009-10-03 Forrás: Magyar Kurír
A Zala Megyei Önkormányzat az Ezer Éves Zala rendezvénysorozaton belül a Zalaiakkal a Zalaiakért címmel hirdetett ünnepi ökumenikus istentiszteletet, október 1-jére a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébániatemplomba. Az istentiszteleten közösen adtak hálát a megye ezer évéért.
Köszöntőt mondott Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke és Ittzés János, a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke. A beszédet mondott Márfi Gyula veszprémi érsek. Az istentiszteleten részt vett Stróber László, a Mária Magdolna-templom plébánosa, Török Zoltán zalaegerszegi református lelkész, Szabó Vilmos evangélikus lelkész és Ocsovai Grácián ferences házfőnök. Közreműködött a Mária Magdolna Templom énekkara Tóth György vezényletével.

A beszédek a hitről, reményről, a szeretetről, a szent angyalokról és Isten óvó üzenetéről, a hazaszeretetről, és Mindszenty bíboros példájáról szóltak – tájékoztatta szerkesztőségünket Zimonyi Emerika. A könyörgések Zala megye közel lakójáért, a családokért, az ifjúságért, a gyengékért és az irgalmasságra szorulókért hangzottak el.

A „Zala Megye Nagyjai” programsorozat részeként az istentiszteletet záró himnusz után 12 órakor Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a keresztény egyházak képviselői rövid megemlékezés keretében koszorút helyeztek el a templom mellett, Mindszenty József bíboros szobránál, aki 90 évvel ezelőtt e napon, 1919. október 1-jén vette át a Mária Magdolna Plébánia vezetését.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép