Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Oltár
IV. Celesztin
Ferences lelkiségi napok Vácott
2009-10-08 Forrás: Magyar Kurír
A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola dísztermében sokan vettek részt október 6-án és 7-én a ferences lelkiségről szóló rendezvénysorozat programjain. A fővendég Böjte Csaba volt.
A váci programsorozat részeként bemutatkoztak a ferences család tagjai, a különböző férfi és női rendek, a Ferences Világi Rend, előadások során a főiskolások és oktatóik, valamint a váci érdeklődők ismerkedtek a ferences lelkiséggel, a ferencesség és irodalom, a ferencesség és a művészetek kapcsolatával. Jelenits István Pilinszky Jánost idézte, aki szerint az utolsó katolikus költő Szent Ferenc volt. A piarista szerzetes előadásában Assisi Szent Ferencet nemcsak korszakalkotó művésznek nevezte, de olyan személyiségnek is, aki máig hatással van a művészekre, különösen a képző- és filmművészekre, de a lelki, teológiai és szépirodalom művelőire is.

A váci főiskola tavasszal országos pályázatot hirdetett diákok számára a ferences jubileumi év alkalmából. A legtöbb beérkező pályamű képzőművészeti alkotás, amelyek legjavából kiállítás nyílt a váci egykori szeminárium épületében. A város ferences templomában az ünnepi szentmise főcelebránsa Paskai László bíboros volt.

„A Váci Egyházmegyének különleges köszönettel tartozunk” – mondta Dobszay Benedek, a ferences rendtartomány titkára, aki szintén tartott előadást a főiskolán. „A jubileumi év folyamán számos rendezvényt szenteltek a ferencesség bemutatására. Érezhető, hogy Beer Miklós püspök, a világi papság és a hívek is nagyra értékelik az egyházmegye területén tevékenykedő szécsényi és mátraverebély-szentkúti ferencesek tevékenységét.”
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép