Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Tarcali templom oltára
Karácsonyi gyertya
Ön mit tud Kálvin Jánosról? - Kálvin-kvíz a világhálón
2009-10-09 Forrás: Református Egyház
Egy református identitásra vonatkozó kutatás keretében Kálvin – kvízt készített a Magyar Tudományos Akadémia Néprajzi Kutatóintézete és a Sárospataki Református Teológiai Akadémia. A kvíz több angol, illetve német nyelvterületen megjelent hasonló próbálkozáson alapszik, eredményei részben azokkal összehasonlíthatóak is lesznek.
2009-ben emlékezik a világ a nagy reformátor, Kálvin születésének 500. évfordulójára. Magyarországon is számos konferencia és kiállítás járja körül személyét és hatását. Kálvinról sokféleképpen lehet vélekedni. Sokan tartják őt szigorú diktátornak, mások számára örömtelen, hidegfejű gondolkodó, vannak, akik szerint a társadalom zseniális megújítója és nagyon sokak számára a tiszta evangélium lánglelkű szolgája. Kálvin az egyik legismertebb reformátor – de vajon mennyit tudunk róla, személyes életéről, tanításáról, hatásáról? Októberben, a „reformáció hónapjában” ennek a kvíznek a segítségével erre szeretnénk rákérdezni.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép