Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Mária segít
Neked
A cselekvő szeretet ereje - Emléktáblát avattak a munkácsi reformátusok
2009-10-10 Forrás: Református Egyház
A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma – a Kárpátaljai Református Egyházzal kötött szerződés alapján – támogatja néhány kárpátaljai emléktábla felújítását, illetve újak állítását, valamint segít a sikeresen pályázó gyülekezeteknek a templom környezetének megújításában.
Az elmúlt vasárnap Munkácson ünnepi istentiszteletet tartottak, amikor is a város református gyülekezete adott hálát és mondott köszönetet a segítségért, a lehetőségért. Itt a támogatásnak köszönhetően a templom külső megvilágítását végezték el, illetve ezen a napon leplezték le azt az emléktáblát, mely a szent hajlék bejárata fölötti latin felirat – mely szerint a templom 1795-ben épült II. József császár ideje alatt – magyar, ukrán és angol nyelvű fordítását tartalmazza.

Idén a beregszászi református templom falán lévő, a sztálinizmus magyar áldozataira emlékeztető, illetve a kálvini reformációhoz csatlakozó magyarok emléktáblájának, a badalói Petőfi-emléktábla, a munkácsi református templom emléktáblájának felújítására és a templom megfelelő kivilágításának befejezésére, a beregszászi református templom körüli tér parkosítására, a mezőkaszonyi Eötvös-kastély homlokzatán lévő családi címer és dombormű, valamint a bátyúi hagyományőrző múzeum felújításra kerül sor.

A hálaadó istentiszteleten Dancs Róbert beosztott lelkipásztor hirdette Istennek igéjét a 2Tessz 2, 1-12, illetve a Mt 25, 31–46 versei alapján. Az emléktáblát - Matl Péter ismert munkácsi szobrász alkotását - Bacskai József főkonzul és Vackó László gondnok leplezte le.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép