Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Újkígyósi Katolikus templom oltára
Romantik Angyal (A)
Szent Zygmunt Szczesny Felinski lengyel érsek (1822-1895)
2009-10-12 Forrás: Vatikáni Rádió
A mai Ukrajna területén született, később Moszkvában és Párizsban tanult, majd 1857-ben Szentpéterváron megalapította a Mária Családja Ferences Nővéreinek Kongregációját.
1863-ban száműzetésbe került Oroszországba, ahol 20 évet töltött. Életét az imádságnak, a szibériai száműzöttek lelki gondozásának és anyagi támogatásának szentelte.

Teresa Antonietta Francek ferences nővér, szentté avatási ügyének posztulátora méltatta alakját. Zygmunt Szczesny Felinski Varsó érseke volt, ahol jelentős tevékenységet folytatott az erkölcsi és lelki megújulásért a papok megfelelő oktatásán, a hitoktatás megszervezésén, a szegényeknek és a gyerekeknek nyújtott segítségadáson keresztül. Az evangéliumi testvériség nevében elősegítette a lengyelek és ukránok békés együttélését.

Az Isten és a haza iránti szeretete példa mindenki számára, egyszerűsége és alázatossága a ferences szegénység megtartásának mintája volt. Szentpéterváron a rászorulóknak és árváknak menedékházat nyitott valamint közösséget alapított, amit „Mária Családjá”-nak nevezett el. Elképzelése az volt, hogy a nővérek Istent és az egyházat szolgálva az elhagyatottaknak és árváknak képesek legyenek családi légkört teremteni. Az általa alapított kongregáció ma a világ hét országában van jelen.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép