Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Feszület
Foktői Református templom
Bábel Balázs látogatása Dunaszerdahelyen
2009-10-14 Forrás: Magyar Kurír
Október 13-án, kedden a papság éve alkalmából látogatást tett a dunaszerdahelyi egyházközségben Bábel Balázs kalocsa–kecskeméti érsek.
Délelőtt az érsek látogatást tett a Szent János katolikus iskolában, ahol lelki programmal várták az iskola diákjai és pedagógusai. Bábel Balázs előadást tartott a pedagógusok részére a tanári hivatásról és küldetésről, majd a városházára indult, ahol Hájos Zoltán polgármester és a képviselőtestület tagjai fogadták. A délutáni program a városi művelődési ház termeiben folytatódott, ahol két előadásra került sor a papság éve kapcsán: az egyik a papok, a másik pedig a világi hívek részére.

Bábel Balázs és Róbert Bezák nagyszombati érsek este szentmisét mutatott be a plébániatemplomban. A kalocsa-kecskeméti érsek Szent István király egy ereklyéjét adományozta a helyi közösségnek. A szentmisét a helyi Szent György-kórus éneke, a Szent György Lovagrend felvonulása és részvétele tette ünnepélyesebbé.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép