Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Tintoretto: Krisztus Márta és Mária házában
Élelmiszerbiztonság a válság idején is - a pápa üzenete az Élelmezési Világnap alkalmából
2009-10-16 Forrás: Vatikáni Rádió
Ahhoz, hogy legyőzzük az éhezést az egész világon, meg kell változtatnunk életvitelünket és gondolkodásmódunkat is - szögezi le üzenetében a Szentatya, amelyet Jacques Diouf-nak, a FAO főigazgatójának címzett. A megfelelő és egészséges táplálkozás az élethez való jog egyik legkonkrétabb megnyilvánulása, melyet mindenki számára biztosítani kell.
Október 16-án tartjuk az Élelmezési Világnapot, melynek idei témája "Az élelmiszerbiztonság elérése a válság idején". A krízis az egész gazdaságot érinti, de különösen kihat az agrárszektorra, amelyet megfelelő befektetésekkel és intézkedésekkel kell támogatni. A teremtett világ javai végesek, ezért felelős gazdálkodást kívánnak. Gondolnunk kell az utánunk jövő nemzedékekre is, tehát a szolidaritás és a testvériség vezérelje döntéseinket.

A nemzetközi közösség határozott közbelépését sürgeti üzenetében a pápa. A szegényebb országok lakói érdekében kerüljük a pazarlást, tegyük félre a kiváltságokat, a profitot és a kényelmet. Az éhezést csak úgy lehet felszámolni, ha megszüntetjük a kiváltó okokat, segítjük a szegény országok mezőgazdaságát. Nem elegendők pusztán a technikai megoldások, az emberi személyt kell mindig a középpontba állítani, lelki és materiális igényeivel együtt.

A katolikus egyház, küldetéséhez híven mindig kinyújtja kezét a rászorulók felé, mint ahogy minden népet támogat a megfelelő szintű élelmiszerbiztonság elérésében - zárja üzenetét XVI. Benedek pápa.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép